Jubileum 2018

Fotoclub Noorderlicht bestaat 50 jaar

Fotoclub Noorderlicht uit Hoogezand-Sappemeer bestaat 2 oktober 2018, 50 jaar. In de maanden oktober en november is er daarom een dubbel-expositie in het Kielzog te Hoogezand en in de Kunsthal in het gemeentehuis in Slochteren. Ook is er een fotowedstrijd, de winnende foto’s krijgen een plek in het Kielzog.

De exposities krijgen een bijzondere uitstraling. Niet alleen door de verschillende formaten en uitvoeringen van de foto’s maar ook de plaats van de expositie in het Kielzog (1 hele wand met foto’s vanaf 2.50 meter van de vloer). Vanuit de bibliotheek krijgt men een prachtig uitzicht op de expositie.

De expositie wordt geopend in het Kielzog op zaterdag 29 september om 15.00 uur door de wethouder van cultuur Erik Drenth.

De fotoclub Noorderlicht is opgericht op 2 oktober 1968 als onderdeel van de personeelsvereniging van de NAM. Later werd het een zelfstandige club op 20 juni 1986.

In de afgelopen 50 jaar is er veel veranderd. In de wereld van de fotografie heeft zich in die jaren ook een ware revolutie voorgedaan. Van analoog naar digitaal. Toen foto’s maken in de donkere kamer, nu aan de computer zitten met fotobewerkingsprogramma’s. Het aanbod van foto’s is inmiddels wel vertienvoudigd.

De jarige fotoclub wil iedereen uit de gemeente Midden Groningen (zowel jong als oud) bij de fotografie betrekken door het uitschrijven van een jubileum fotowedstrijd. Men mag maximaal 2 foto’s inzenden naar de club.

De gemaakte foto’s moeten uiterlijk 1 september 2018 binnen zijn. Graag in een hoge resolutie zodat ze goed zijn af te drukken. Opsturen naar secretaris@fotoclubnoorderlicht.nl.

Het ingezonden werk wordt gejureerd door de leden van de club en de mooiste drie foto’s krijgen een plaatsje in de expositie. De prijswinnaars worden aldaar bekend gemaakt door wethouder Erik Drenth. Ze krijgen alle drie een mooie prijs 1e prijs 50 euro, 2e prijs 40 euro, 3e prijs 30 euro.

ZIE HIER HET WEDSTRIJDREGLEMENT