Johan Koning

Foto’s van Johan Koning

Ik ben begonnen met een analoge compact-camera om vooral tijdens vakanties foto’s te maken, later een video 8 camera gekocht en redelijk wat gefilmd, helaas in die tijd niet echt de technische mogelijkheden gehad om écht hier iets mee te doen. Mijn eerste digitale camera was een Sony Mavica waar nog 3.5 inch floppy’s in gingene daarna heb ik nog een paar modernere compact- camera’s gehad. In 2009 kocht ik een Olympus compact-camera en begon ik me echt voor fotografie te interesseren. Ik heb in die tijd ook een aantal ‘leuke’ foto’s kunnen maken.

Tot ik in 2012 tijdens een evenement aan het fotograferen was en toe een spiegelreflex camera in de hand gedrukt kreeg met de vraag of ik daarmee ook wel een paar foto’s van de toen optredende band wilde maken. Dat beviel zo goed dat ik datzelfde jaar nog mijn eerste spiegelreflex een Canon 1100D kocht en aan een fotocursus in Veendam deelnam. Sindsdien ben ik in mijn vrije uren veel met fotografie bezig en heb ik er inmiddels een 40D bij gekocht.

Ik fotografeer het liefst dieren, soms wat portretten en landschappen en verder eigenlijk alles wat voor mijn lens komt en probeer het geleerde in die diverse ‘takken van sport’ tot uiting te brengen. Voor de nabewerking heb ik een aantal verschillende software pakketten, maar in principe bewerk ik weinig na. Mijn gemaakte foto’s kunt u vinden op mijn eigen website : www.j-koning.nl

Johan Koning