Klaas Arbeider

Foto’s van Klaas Arbeider

Sinds mijn pensionering was er eindelijk weer tijd voor een oude liefde….. fotografie. Als gevolg van een uitdagend en hectisch leven als zelfstandig ondernemer was deze liefde volledig op de achtergrond geraakt. En oh jee, wat is de wereld van fotografie onvoorstelbaar veranderd met de entree van de digitale fotografie.

Omdat ik een bepaalde oogafwijking heb was met name de ontwikkeling van het automatisch scherpstellen voor mij een enorme uitkomst en opluchting. Ik maak nu beduidend meer (bijna) scherpe foto’s dan dat ik vroeger ooit voor mogelijk had gehouden.

Ik haal veel inspiratie uit de natuur en trek er graag, alleen of samen met mijn hond, op uit om mijn omgevingen te verkennen en fotografische mogelijkheden te ontdekken. In en rond mijn woonplaats Zuidlaren kun je wat dat betreft ‘te kust en te keur’.

Toch valt niet te ontkennen dat het fotografisch leven meer is dan natuur alleen en ik maak dan ook regelmatig ‘uitstapjes’ naar andere disciplines. Vind het dan ook hartstikke fijn om lid te zijn van de fotoclub Noorderlicht. Dit voelt tot nu toe als een mij goed passende ‘fotografische jas’.

Klaas Arbeider