Wiebo Zoethout

Foto’s van Wiebo Zoethout

Ik ben wel niet zo’n schrijver, maar ik heb toch maar wat aan het papier toevertrouwd. Mijn naam is Wiebo Zoethout. Na mijn schooltijd ben ik aan het werk gegaan bij de NKF (Nederlandse Kabel fabriek te Alblasserdam) Daarna ben ik na enkele jaren en mijn diensttijd bij de luchtmacht , naar de zuivelindustrie overgestapt. Mijn opleiding was elektrotechniek en daar ik heb tot 10 jaar geleden in gewerkt. Dit was bij de vroegere Domo en later heette dit uiteindelijk Friesland Campina. Daar heb ik als chef Electro de meeste jaren gewerkt.

Mijn interesse in fotograferen heb ik van een collega in Alblasserdam. En tot op heden fotografeer nog steeds met heel veel plezier. In die begintijd had ik ook een eigen donkere kamer, zodat ik zelf mijn foto’s kon ontwikkelen. Dat was een leuke tijd. Nu in het digitale tijdperk is er veel veranderd. Je kunt gemakkelijk opnames maken, maar ook weer weg doen. Dit was anders met een fotorolletje.

Ik probeer soms toch wat meer uit dit nieuwe fototijdperk te halen, maar doordat ik niet zo’n computervirtuoos ben, valt dit niet altijd mee. Verder interesseer ik me het meest voor landschap- en macro-fotografie. Via de fotoclub probeer ik me hierin door tips en commentaren te verbeteren. Zo kan ik mezelf nog wat verbeteren en nog vele jaren prettig wat opnames maken.

Wiebo Zoethout